Nädal 5: Interneedusetikett

 Internet on üks paras wild west, kui niivõrd. Kas poleks mitte tore, kui oleks käsitäis reegleid/seadusi, mille alusel käitumine ja veebimaailmas teistega kokku puutumine tees kogemuse kas veidi vähem kaootilisemaks või rohkem produktiivsemaks?

Enter: Virginia Shea, kes lõi raamatus "Netiquette" 10 käsku, eesmärgiga internetis põrkamisel inimlikkust säilitada iga osaleja jaoks. Uurime lühidalt üht neist.

6. Jaga oma teadmisi

Tead, need käsud töötaksid päris hästi, kui kõik oleksid kohustatud neid tõsiselt võtma. Parasjaolt; kui võtta üksiganes sundviisil/soovitusliku meetodi mis üritab internetivõsa käitumise standardeid tõsta, siis tavaliselt need töötavad isegi heal juhul ainult veerand ajast. Internetis manööverdamine on nagu pidevalt "Split or Steal" mängimine. Igatahes, lisame sellele käsule veidi juurde. Jagame oma teadmisi; aga kuidas saada teadmisi teistelt internetis?

Cunningham's Law states "the best way to get the right answer on the internet is not to ask a question; it's to post the wrong answer." 

Nagu me kõik teame, siis iga inimene on internetis iga ala ekspert. Mida armastavad eksperdid, kui mitte ennast välja näidata? Niisiis: ära raiska aega viisaka küsimuse formuleerimiseks. Lihtsalt ole vale. Tehniliselt see ei lähe isegi ühegi käsu vastu!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 7: Litsentsid; copyleft

Nädal 10: Eric S. Raymond "Kuidas saada häkkeriks"

Nädal 12: Disain tarkvaras